KEEPING THE PEEL SPIRIT

1.14.2010

R.I.P. JAY REATARD



Un altre dels grans que ens deixa, als 29 anys. Jay Reatard havia estat, sense dubte, una de les obsessions més grans que ha tingut l'Apartament18, fins al punt de què el seu excel·lent Blood Visions s'havia convertit un en clàssic instantani, sonant durant hores i hores sense parar en el nostre habitacle.

Segons Goner Records, les causes del seu finament encara es desconeixen, però s'ha assegurat que ho ha fet mentre dormia a casa seva, a Memphis, a les 3.30 hores de la matinada. Així mateix, també s'ha obert una investigació policial per esclarir les causes de la seva mort.

Jay Reatard era un músic incansable amb desenes de publicacions i múltiples projectescom The Reatards, Bad Times, Final Solutions o Angry Angels. El seu debut fou l'any 1998, amb el disc Teenage Hate dels Reatards. Després, en solitari, va publicar l'aclamat Blood Visions i va fitxar per Matador Records, on va deixar un estel de singles i compilacions i un últim disc, editat aquest proppassat 2009, anomenat Watch Me Fall.

A la memòria ens queda el primer concert que Jay Reatard va fer al Primavera Sound (repetiria l'any passat) i de les sensacions que en aquell moment ens va transmetre. Píndoles de 2 minuts de fúria post-adolescent, amb lletres carregades de verí. Si senyor, garatge, en deien.

Jay Reatard, gràcies per la música.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada