KEEPING THE PEEL SPIRIT

11.10.2009

RUSTIE - BAD SCIENCE EP


La música que ens agrada, que ens apassiona. Nous sons incapaços de deixar-nos indiferents. Sense paraules. La música de Rustie –auspiciada des de fa temps per la DJ de la Radio 1 de la BBC Mary Anne Hobbs, guru de l’electrònica underground i a la que l’Apartament18 segueix de ben prop amb devoció– ens fa sentir diferents: ens endinsa cap a una nova dimensió musical on el contingut està lligat inherentment amb tot un moviment cultural que té la innovació com a punt de partida. Rustie forma part de la Lucky Me Crew de la nova escena de Glasgow, juntament amb altres referències com Hudson Mohawke o Nadsroic.

A l’Apartament18 considerem que la innovació, en qualsevol de les seves formes, és necessària per continuar edificant un criteri sòlid i ha de servir de base per estimular l’experiència envers la música. Per això ja fa temps que el Bad Science EP de Rustie ens porta de cap.

El que ell mateix defineix com a “bass fuelled party aquacrunk” no és res més que la síntesi perfecta entre el dubstep menys profund, el revers grime d’unes basses suggerents a ritme de booty bass, una estructura digital amb cadència 8-bit i un esperit techno que serveix per a plasmar-ho tot en conjunt a la pista de ball. Però alerta amb el concepte “pista de ball”: el dancefloor al que nosaltres fem referència és el que remou el cos i l’ànima a partir dels marges menys amables de la música, amb les vistes posades en el dub i en l’experimentació electrònica de principis dels anys 90 i finals del segle XXII.

A l’Apartament18 som fans de la música que té alguna cosa a dir, i en donem suport. I podem assegurar que aquest Bad Science EP de Rustie ha alçat la veu per sobre de tots els seus seguidors. En volem més. Ja.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada