KEEPING THE PEEL SPIRIT

12.22.2009

5 RECOPILATORIS IMPRESCINDIBLES DE 2009 (in no order!)



Per començar el nostre particular compte enrrere cap al millor de l'any que ara s'acaba, i seguint el programa tal i com el vam definir ahir, avui t0ca dir els 5 recopilatoris de 2009 que no s'han de deixar passar per alt.

HYPERDUB: 5 YEARS OF HYPERDUB RECORDS


Imprescindible per conèixer com ha evolucionat la música electrònica dels últims temps, el testament d'Hyperdub Records és un full de ruta vibrant, emocionant i ple de noves sonoritats úniques, aquelles que encara recargolen més el que fins ara havia estat l'evolució IDM del grime: el dubstep. Si aquest 2009 ha estat l'any d'aquest estil, Hyperdub és el seu màxim exponent. Un doble disco que viatja de Burial a Joker, de Kode 9 a Rustie. Essencial.

SOUL JAZZ: FREEDOM, RHYTHM & SOUND


Juntament amb un llibre excepcional que recull les millors 200 caràtules de la contracultura jazz dels anys 60, aquesta compilació supèrbia de free jazz és la representació de la generació que va voler buscar i trobar la part social de l'art, el control total sobre l'obra creada i el moviment en favor dels drets civils d'una societat cada cop més aburgesada. Un doble disco que va des de Steve Reid a Joe McPhee, de Archie Sheep a Sun Ra. Sublim.

ROUGH TRADE SHOPS: INDIEPOP 09


2009 ha estat l'any del resorgiment de les velles glòries shoegaze (no totes) i l'edició de discos de l'enyorat anarak pop grandíssims. L'olfacte sempre instintiu i ben guiat de les Rough Trade Shops de Londres ha compilat en un sol disc el bo i millor d'aquest pop necessari que viu de la immediatesa i de les melodies eternes. De Sad Days For Puppets a Liechstenstein, de Los Campesinos a The Pains Of Being Pure At Heart. Pop perfecte.

RUSHHOUR: BEAT DIMENSIONS, vol. 2


Si el dubstep representa una nova dimensió per a la música electrònica, la gent de Rushhour ha tret a relluir el periscopi des de la part més fonda del mar dub per observar on podria situar-se una nova volta de rosca al dubstep i a la música electrònica en general. De Ras G a Devon i de Dalt Wisney a Bussy. El so de la pròxima dècada.

AUDIOBULB: 2 - FAVOURITE PLACES


Els sons abstractes, però de bellesa infinita, són els que han abanderat al segell Audiobulb al llarg dels anys. Just quasi bé al final de l'any, es treuen de la màniga aquest amalgama de sons trencats i melodies etèries que representa l'incorformisme tàcit i inherent de l'escena electrònica experimental. De Lawrence English a Calika, d'Icarus a Austestici. Gran entre grans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada