KEEPING THE PEEL SPIRIT

10.22.2010

MOTION SICKNESS OF TIME TRAVEL - Seeping Through The Veil Of Unconscious (Digitalis Limited/2010)



La veritat, no m'agrada la moda aquesta -perquè si, considero que simplement és una moda- que des de ja fa un temps envolta a desenes de segells undergrounds de tot el món, sobretot les relatives al drone i assimilats, a editar als seus grups en cassettes. Perquè se'm fa difícil comprendre com un format tan poc versatil i funcional, tècnicament desfasat, sigui devoció per a aquests artistes. Quan aquest haurien de saber que el format és el vinil.

Ja fa uns anys, quan es va començar a despertar tot el tema de les edicions en cassette, i abans que la revista Wire inclogués una columna dedicada exclusivament a les edicions en aquest format, ja vaig jurar i perjurar en els meus fòrums interns que mai, MAI, compraria un cassette. Per comprar ja hi ha el vinil.

Però després et passen coses com aquesta. Que et trobes pel camí un disc com el de Motion Sickness Of Time Travel, i te n'adones que només ha estat editat en cassette. 80 còpies que van volar el primer dia de posar-se a la venda a través del web de Digitalis. I es que aquest disc de Rachel Evans s'ho val.

Seeping Through The Veil Of The Unconscious (Digitalis Limited/2010) són 50 minuts de pura joia sonora, repartides en 3 cançons per cara, amb reminiscències als ambients enrarits i preciosos dels primers discos de Grouper, però en aquest cas, canviant la guitarra pels sintetitzadors. Són composicions basades en drones calavèrics, veus fantasmagòriques, i sons crepitants: un exemple perfecte d'això que s'anomena hauntology i que tantes bones referències ens ha donat als qui som amants del gènere (Svarte Greiner, Back To Comm, Philip Jeck, etc...).

En definitva, espero que Digitalis es posi les piles i reedita aquesta meravella en vinil, fent així que pugui inundar i omplir de bellesa trèmula els espais buits de l'Apartament18. Un gran disc a tenir en compte a les llistes del millor de l'any.

2 comentaris:

  1. (I thought I left a comment, but I'm not sure if it worked...so just in case, I thought I'd try again:) Thanks so much for the review!

    ResponElimina
  2. Habitant1827/10/10 18:31

    Thanks to you to visit l'Apartament 18. I leave the review here in english. Happy to see you here next time!

    "Seeping Through The Veil Of The Unconscious (Digitalis Limited/2010) are, distributed in 3 songs by side, 50 minutes of pure sound jewel with reminiscences to the rarefied and lovely environments of the first records of Grouper, but in this case, changing the guitar for the synthesizers. This compositions are based on skeletal drones, ghostly voices, and crackling sounds: a perfect example of that is called hauntology and that has given so many good references to those who are lovers us of the genre (Svarte Greiner, Black To Comm, Philip Jeck, etc...).

    Definitively, I expect that Digitalis puts on the batteries and reissue this wonder in vinyl, soon. I expect that this record can flood the empty spaces empty of l'Apartament18 with quivering beauty soon. A big record to take into account to the lists of the best of the year."

    ResponElimina