KEEPING THE PEEL SPIRIT

2.18.2010

MOON DUO - ESCAPE



Les vigilíes de psicodèlia i caleidoscòpia espacial de Wooden Shjips sempre m'han fascinat -més en disc que en directe, ja que la decepció va ser magna quan els vaig poder veure al Primavera Sound de l'any passat- i si a tots això li afegim els adjectius Silver Apples, Suicide o Spacemen 3, doncs podríem estar pràcticament parlant de la banda de la vida.

Ja fa dies que aquest duet format per Erick Johnson i Sanae Yamada ressona a les parets de l'Apartament18. Després d'editar EPs per segells com Sacred Bones o Sick Thirsty, es treuen de la màniga un mini-LP (em nego a dir-li LP, amb 4 cançons i 30 minuts de duració...tot i que, ben mirat, hi ha discos de 12 cançons que duren el mateix, com els de les meves estimades Vivian Girls...) editat a Woodsist i que va veure la llum el dia 16 passat, anomenat Escape.

És un autèntic plaer comprovar com amb dos acords ad eternum es pot crear una teranyina de soroll tan descomunal, sense perdre ritme ni capacitat melòdica. Inspirats per la improvisació de Coltrane i Rashied Ali, Moon Duo esquiven els fantasmes de la psicodèlia més ensopida amb unes fuetades vocals properes al pop més corrent i amb una intensitat que t'arrosega en forma de força centrípeta al nucli del krautrock més salvatge i menys acomplexat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada