KEEPING THE PEEL SPIRIT

8.25.2009

OL'DIRTY DIAMOND#3: Comet Gain - Broken Record Prayers



"Comet Gain are one of the most underrated contemporary indie bands in the UK". Així, tal qual. Com es nota que la Pitchfork és americana i en base a Chicago. Ells ho tenen clar i jo més: Comet Gain és la banda indie. Indie del que us vingui bé, però sobretot indie: per la seva irreverent manera d'afrontar la indústria musical, per la seva radicalitat i ferm posicionament enfront una societat dedicada a valorar més positivament la quantitat que no pas la qualitat. Una banda que beu tant del soul dels 70, com del moviment riot-grrrl o de les girls bands de principis dels 90.

Infinitat de singles en tirades limitadíssimes a segells minúsculs que operen d'una manera artesanal, discos amb una distribució pràcticament nul·la -ans venent-los ells mateixos als concerts- i una praxis una mica sui generis a l'hora d'editar-los, fan que la estela a seguir de Comet Gain presenti més d'una dificultat.

Aquest Broken Records Prayers recopila els diferents singles (cares A, B, C, D i així fins arribar a la Z) que Comet Gain ha anat repartint per segells de tot el món d'entre el 1998 i el 2008. No us explicaré pas a que i com sonen Comet Gain. A n'estes altures, això ja és una lliçó que s'hauria de saber.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada