KEEPING THE PEEL SPIRIT

9.18.2009

La Carretera, de Cormac McCarthy

A l'Apartament18 la literatura, en qualsevol de la seva forma i expressió, hi té cabuda, ocupant un lloc particular i molt especial. La literatura és quasi bé una necessitat motriu per al dia a dia de l'Apartament: poesia, teatre, assaig, novel·la, còmic...som àvids lectors i per això amb aquesta referència comencem a revisar les prestatgeries plenes d'idees a lletra impresa.


I quina millor manera de començar que amb les sensacions que un amic de l'Apartament18 -Nevkaotik- ens ha deixat a la nostra bústia de correu sobre una de les obres magnes de la literatura contemporània: La Carretera, de Cormac McCarthy. Sincerament, és un plaer per a l'Apartament18 poder publicar aquesta petita ressenya:


"Llibre de referència pels propers anys, aquest petit vademecum de desesperació isolada. La seva lectura és densa i amb una cadència regular, desesperada. El llibre presenta un desenvolupament circular on el sud ens guia suposadament cap a la llum i el color. El sud però, no existeix i tot és pura desorientació.


La carretera presenta un règim paisatgístic i humà on no hi ha millor ni pitjor, on res sobresurt, on l'apatia cromàtica es la gran protagonista i els humans no tenen nom, simplement existeixen.


No hi ha futur a la carretera, sols un camí que no acaba mai, ple de xacres humanes disfrutant de l'antropofàgia.


La carretera s'abasteix dels pensaments dels viatgers, alimentant-se sense pietat dels seus records, digerint-los poc a poc a mesura que s'acosta la seva fi. Circulen per l'hivern perpetu amb l'únic embolcall de l'esperança.


Lectura totalment recomanada i recomanable, de digestió llarga i pausada. Es recomana la seva lectura en horari diürn per evitar possibles problemes d'insomni."


I és que a l'Apartament18 compartim de manera celosa tot el que l'amic Nevkaotic expressa en la seva ressenya sobre la que considerem una obra magna de la literatura actual, un llibre que ja en el seu dia fou guardonat amb el premi Pulitzer.


Aquesta és la primera ressenya dels llibres que ens agraden, però no serà la última, ni de bon tros. A partir d'ara obrim una nova prestatgeria a l'Apartament18 -The Book Shelf- per anar deixant els llibres que actualment estan passant per les nostres mans.


Per últim, us continuem animant per tal que envieu les vostres sensacions a l'Apartament18 i així poder-les compartir.


Foto: AP

3 comentaris:

  1. Realment brutal, la forma en la que aquesta gran epopeia et sacseja les entranyes per a que poc a poc no tinguis més remei, que acompanyar aquesta parella abocats a un final gens esperançador. Un 10.
    a rellegir dintre d'uns anys.

    ResponElimina
  2. Llibre recomanable "Al filo de la navaja" William Somerset Maugham

    ResponElimina
  3. l'Habitant1820/9/09 18:56

    Queda anotat, amic Joan. Ho tindrem en consideració.

    ResponElimina