KEEPING THE PEEL SPIRIT

10.29.2009

The XX - The XX

The XX. Condemnats a ser el hype de la temporada. Rollet minimalista, molta joventut….i un gran disco, si senyor. El hype de la temporada? Ni de conya. El hype de la temporada és el disc de debut de Girls, banda que rememora els cànons del pop amb molta classe, però res més. Allò si que és un hype.


La recuperació de la memòria raquíticament pop que fan aquesta magnífica banda, es fonamenta sobre tonalitats grisoses, lleugeresa instrumental i molta ànima minimalista. Podríem parlar de la influència extrema del Colossal Youth de Young Marble Giant (les guitarres de Crystalized han sortit d'algun lloc, no?) i de les veus angelicals però, a quants grups podem actualment penjar-li aquesta etiqueta, que és la de recuperar el llegat d'una de les bandes de pop més especials de les decàdes passades?


The XX no són hype, són una banda jove amb la lliçó ben apresa, demostrant-ho en temes com Islands -un himne de pop contemporani- o la grandiosa Infinity, la seva particular visió del Wicked Game de Chris Isaak.


En definitiva, un debut majúscul, difícil d'arrebatar del reproductor si us agrada el POP sense més contemplacions.


3 comentaris:

  1. Es un gran debut la veritat molts voldrien començar aixi.

    ResponElimina
  2. Per cert vols dir ke no parles de Wicked Game de Chris Isaak

    ResponElimina
  3. Corregit. Simepre atento, selector!

    ResponElimina