KEEPING THE PEEL SPIRIT

3.11.2010

L/M/R/W - Drifts (Home Normal/2010)



Considerant-me un fan absolut de Rutger Zuydervelt, o el que és el mateix, Machinefabriek, aquesta compilació de gravacions que s'havien repartit arreu amb formats i tirades limitadíssimes -en el cassette de Live Edits i en un cd de 3" polzades autoeditat- dóna un punt més dels (ja molts) que va acumulant el segell Home Normal, del que aviat en parlarem a l'Apartament18.

Enfront la tendència de Machinefabriek de col·laborar amb altres estetes del panaroma experimental mundial, aquesta vegada li ha tocat el torn a Leo Fabriek, Wouter van Veldhoven i Mariska Baars. The Drift (Home Normal/2010) està format per tres composicions clàssiques amb aires d'ambient i drones atmosfèrics. En Birthday, el primer dels tres temes que conformen el disc, s'insinua aquest drone perenne que els emparenta -en formea de cosins llunyans, però cosins al cap i a la fi- amb els estudis de Charlemagne Palestine, incorporant alhora detalls d'aquest tape edit i d'instruments fantasmagòrics (melódica) que tant agraden als amants de la millor hauntology.
Clay, el tema més llarg del disc amb 17 minuts i escaig de duració, incorpora les veus i la guitarra de Mariska Baar, i està avesat encara més a la banda menys cómoda de l'ambient, amb una part central que inclou un crescendo en forma de distorsió per culminar-lo amb una lenta baixada de polsacions fins arribar al final de la cançó. Per últim, Tegendraads, discorre per un paisatge insòlit amb l'acompanyanment de les suaus notes de piano i l'aparició de veus en un tercer (o quart o cinquè) pla.

Un disc imprescindible per als amants del millor ambient i drone de dormitori. Un disc imprescindible per a l'Apartament18.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada