KEEPING THE PEEL SPIRIT

3.09.2010

JOANNA NEWSOM - Have One On Me (Drag City/2010)



El dubte l'he tingut al decidir si calia considerar-lo un "Instant Classic" o no. En serio. Possiblement aquest moment de dubte és el que m'ha fet decantar per no concedir-li el màxim guardó de l'Apartament18 a aquest nou triple disc de Joanna Newsom, que porta per títol Have One On Me, i està editat per la imprescindible i veterana Drag City.

Sense cap mena de dubte, aquest últim disc de Joanna Newsom és el que conté els temes més personals (i de fet, millors) de la seva carrera, sobretot quan deixa la porta oberta a incloure instrumentacions que completen i complementen la ja de per sí particular proposta de música mínima (que no minimal) de la californiana.
Tanmateix, és el fet contrari, és a dir, la inclusió de molts temes que segueixen l'estela de les composicions clàssiques del meravellós YS (Drag City/2008), i que tenen com a única estructura la veu, el recitat i suaus carícies d'arpa, que ara són les que fan perdre brillantor al conjunt, tenint en compte que transcorren juntament amb nous temes d'una producció bellíssima i que ens obre la porta a una dimensió més pop i desconeguda de Joanna Newsom. Una dimensió millor, òbviament.

Segurament, del triple disc, i amb la pertinent i acurada perícia, podríem extreure i compilar sense problemes no solament el millor disc de Joanna Newsom sinó que, molt probablement, podríem estar pensant en el millor disc de l'any. Aquest és un dels casos més evidents que la unió no fa la força. Tot i això, estic parlant d'un disc de 8,9 en una escala de 10. Cuidao.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada