KEEPING THE PEEL SPIRIT

3.12.2010

SCUBA - Sub:stance (Ostgut Ton/2010)


Ja fa molts de dies que aquest mix elaborat per Scuba impregna les parets de l'Apartament18 amb ritmes enèrgicament austers, en el que és un repàs al millor i més destacat de l'última fornada dubstep i quasi bé post-dubstep. Sub:stance (OstGut Ton/2010) és la representació oficial de les nits que Paul Rose (aka Scuba) s'encarrega de dissenyar al club berlinès Berghain.

En un mix on ressalten molt més les cançons que s'inclouen que no pas la tècnica amb la que estan ensamblades, hi tenen cabuda gent consagrada com Joy Orbison, Digital Mystikz o Shackleton; artistes veterans com Surgeon o Badawi i els millors exemples d'aquesta nova lleva cridada a fondre l'underground britànic a base de sub-bass i genialitat, com Pangaea, Sigha o Untold.

Sub:stance és una de les millors mostres de l'estat actual d'un dels estils que ha revolucionat la música electrònica com no s'havia vist des de principis dels 90, el dubstep. Però alerta, que el background continental -estem parlant de Berlin- fa que les influències del techno-dub i el minimal estiguin presents, així com una certa tendència, si més no, lleugera, a la electrònica de tall més experimental. Un mix cerebral i hipnòtic, amb veus processades i vetes de rave estantís, que no puc deixar d'escoltar una vegada i una altra. Magnífic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada